Om oss

Velkommen til Hollaback Oslo!

 

Hva er Hollaback?

Hollaback! er en internasjonal ‘anti-street harassment’ bevegelse som ble startet i 2005 i New York. Hollaback! styres av frivillige, og finnes nå i 79 byer i 26 land, på 14 forskjellige språk. Hollaback! kjemper for et samfunn med null-toleranse for seksuell trakassering, hvor alle nyter lik tilgang til offentlige rom.  Vi tilbyr et forum hvor du kan dele dine opplevelser med trakassering, og støtte andre. Join verdens største anti-street harassment bevegelse, og HOLLABACK!

Oslo has the power to end street harassment!

 

Hvem er vi?

Hollaback! Oslo ble startet opp av en gruppe studenter og unge profesjonelle, med bakgrunn i statsvitenskap, internasjonale relasjoner og utviklingsstudier. Vi er alle frivillige, og arbeider med Hollaback! ved siden av jobb og studier. Vi tar arbeidet vårt seriøst, og håper du vil hjelpe Hollaback! Oslo med å sette søkelyset på seksuell trakassering i og rundt Oslo.

We’ve got your back!

 

Hva er street harassment?

Street harassment er en form for seksuell og kjønnsbasert-trakassering som foregår i det offentlige rom. I kjernen ligger en maktdynamikk som en stadig påminner for historisk utsatte grupper (f.eks. kvinner og LGBTQI) om deres sårbaret for overgrep i offentlige rom. Street harassment forsterker den alltid tilstedeværende objektiviseringen av disse gruppene i hverdagen.

Street harassment kan være sexistisk, rasistisk , transfobisk, homofobisk, diskriminerende mot funksjonshemmede, kroppsform og/eller klasse. Street harassment er et uttrykk for den sammensatte og overlappende undertrykkelsen disse gruppene står overfor, og fungerer som et middel for å stilne stemmene deres og “holde dem på plass.”
Vi i Hollaback! mener at definisjonen av street harassment bør bestemmes av dem som opplever det selv. Hvis du har opplevd street harassment, støtter vi deg!
Se mer.

 

Vår visjon

Hollaback! kjemper for et samfunn med null-toleranse for trakassering, hvor alle nyter lik tilgang til offentlige rom.

 

Anti-diskriminerings policy

Å erstatte sexisme med rasisme er ikke hvordan vi ‘holla back’. Det samme gjelder homofobi , transfobi, og bruk av andre identitetsangivere. Ut ifra våre erfaringer, kan street harassment utøves av alle, uavhengig av kulturell eller sosioøkonomisk bakgrunn. Vi ber derfor om at du vennligst avstår fra å nevne slike trekk ved gjerningspersonen. Hollaback-bevegelsen ønsker  å endre misoppfatninger, ikke peke fingre eller underbygge stereotypier. Hvis du likevel føler at disse detaljene er viktige for historien din, må du sørge for at dens relevans er forklart klart og konstruktivt i innlegget ditt.
– Se mer.

Kommentarer

Vi synes at det å dele historien din om street harassment er utrolig kult gjort. Vi beundrer deg som er tøff nok til å gjøre det, og ønsker at din opplevelse skal være 100% ’empowering’. Altfor ofte mottar ofre for seksuell- og kjønnsbasert vold ikke den støtten de fortjener. Den kulturen stopper her, med vår korte og ‘badass’ kommentarer-policy.

1. Ikke noe ‘woulda coulda shoulda’.
Ikke kom med råd til hva personen burde ha gjort i situasjonen. Vi vet du bare prøver å hjelpe, men street harassment har en tendens til å svekke folks selvtillitt, og du trenger ikke å oppmuntre til det.

2. Ikke noe ‘hater’ språk.

Hvis du føler for å legge igjen en kommentar om at ‘du fortjener det’ eller ‘du er en hore’ etc.,  så spar deg den tiden. Vi tar oss forbehold om å sensurere slike kommentarer.

3. Debatter ideer, ikke folk sine liv. 

Hvis vi publiserer noe på nettsiden som du ikke liker, fortell oss om det! Hvis vi legger ut noe om noens personlige erfaringer som du ikke liker, så too bad. Vi synes de er tøffe.

– Se mer.

 

Kontakt oss

Har du lyst å bidra til arbeidet vårt?

Eller har du bare noen spørsmål?

Vi svarer på mail! Send oss en e-post: [email protected]

Vi svarer så fort vi har tid!